Μετροσέξουαλ ή το απόλυτο αρσενικό; Τι προτιμούν οι γυναίκες;

Οι νέες γνωριμίες τρομάζουν τους άντρες και τις γυναίκες το ίδιο.

Οι κοινωνικές αντιλήψεις για τα δύο φύλα, αλλά και οι προσδοκίες που έχουμε για το καθένα, έχουν αλλάξει σημαντικά τα τελευταία πενήντα χρόνια περίπου. Σήμερα, οι άντρες ενθαρρύνονται να είναι πιο ευαίσθητοι, να ασχολούνται περισσότερο με τη μόδα, και, χωρίς παρεξήγηση, να φέρονται με πιο γυναικείο τρόπο.

Από την άλλη, πολλές γυναίκες συνεχίζουν να διαχωρίζουν τον εαυτό τους από τις παγιωμένες αντιλήψεις για το φύλο τους. Ότι δηλαδή θα έπρεπε να είναι μακιγιαρισμένες, να φοράνε συγκεκριμένα ρούχα και να είναι το «θήραμα» και όχι ο «κυνηγός» στις σχέσεις τους.

Εκτός αυτού, η κοινωνική αποδοχή των διεμφυλικών έχει αυξηθεί κατακόρυφα, αν και αναμφισβήτητα πρέπει να καλύψουμε πολύ δρόμο ακόμα.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Το να ξέρει κανείς πώς να προβάλλεται και πώς να φέρεται με στόχο να αρέσει στο άλλο φύλο είναι μια πιο πολύπλοκη διαδικασία σε σχέση με το παρελθόν.

Ευτυχώς οι υπηρεσίες διαδικτυακών γνωριμιών βοηθάνε να γίνουν πιο εύκολα τα πράγματα. Η χρήση ιστοτόπων που δίνουν τη δυνατότητα να φέρεις τις αναζητήσεις στα μέτρα σου, σου δίνουν τη δυνατότητα να βρεις το ιδανικό ταίρι πολύ πιο εύκολα από ότι θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν οι παλαιότερες γενιές. Παρόλα αυτά, πρέπει να ξέρεις τον εαυτό σου και το πώς να τον «πουλήσεις» με τον καλύτερο τρόπο.

Ως ελεύθερος και ωραίος άντρας, το να καταλάβεις τι ακριβώς ψάχνουν οι σημερινές γυναίκες μοιάζει κομματάκι δύσκολο. Μετροσέξουαλ ή το απόλυτο αρσενικό; Στυλάτο ή χαλαρό ντύσιμο; Κόντρα ξύρισμα ή μούσι;

Ας εξετάσουμε το θέμα λίγο καλύτερα.

Η επιστήμη του πόθου

Όπως και σε τόσα άλλα θέματα, η επιστήμη και οι κοινωνιολογική έρευνα ρίχνουν φως στο μυστήριο που περιβάλει τον «ιδανικό άντρα».

Σύμφωνα με μια μελέτη οι γυναίκες σε χώρες με χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής και χειρότερη συνολική κατάσταση υγείας γενικά προτιμούν τους παραδοσιακούς, αρρενωπούς άντρες. Περίπου 4500 γυναίκες από 30 χώρες κλήθηκαν να δουν φωτογραφίες διαφόρων αντρών και να επιλέξουν τους πιο ελκυστικούς.

Όσο αυξανόταν η ανάγκη για φυσικές αντοχές και καλύτερη υγεία, τόσο αυξανόταν η προτίμηση των συμμετεχουσών στους πιο «μάτσο» άντρες. Ωστόσο, αν και αυτό δείχνει ότι οι εν λόγω άντρες θεωρούνται πιο κατάλληλοι (σε υποσυνείδητο επίπεδο) ως σύντροφοι και προστάτες, η έρευνα δείχνει επίσης ότι οι γυναίκες τείνουν να συνδέουν τους πιο αρρενωπούς άντρες με τις αντικοινωνικές τάσεις.

Με βάση αυτό, οι παραδοσιακοί άντρες βρίσκονται σε περίεργη θέση. Από τη μία θεωρούνται ελκυστικοί, από την άλλη όμως δεν θεωρούνται η καλύτεροι επιλογή για να μεγαλώσουν παιδιά.

Μετροσέξουαλ ή το απόλυτο αρσενικό

Περιποίηση και σεξουαλικότητα

Μια άλλη μελέτη αποκάλυψε ότι οι γυναίκες θεωρούν τους αξύριστους άντρες κατάλληλους για βραχυπρόθεσμες αλλά και μακροπρόθεσμες σχέσεις, ενώ όσοι έχουν μούσι θεωρούνται πιο επιθετικοί. Από ότι φαίνεται, το μούσι θεωρείται επίσης ένδειξη μεγαλύτερης ηλικίας και ωριμότητας.

Κατά συνέπεια, η μελέτη δείχνει ότι οι αξύριστοι άντρες μπορεί να είναι πιο συναρπαστικοί και καλύτεροι ως εραστές, ενώ οι άντρες με μούσι μάλλον θα δείξουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την ανατροφή των παιδιών τους.

Οπότε, οι μετροσέξουαλ καλά θα κάνουν να ξεχάσουν το ξυραφάκι και το τσιμπιδάκι των φρυδιών τους;

Όχι ακόμα.

Μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε δημοφιλή εφαρμογή γνωριμιών έδειξε ότι οι μετροσέξουαλ τραβάνε περισσότερο την προσοχή σε σχέση με τέσσερις άλλους τύπους αντρών (241 ζευγάρια, με μέση ηλικία γυναικών τα 23 έτη).

Οι «μάγκες», οι «χίπστερ», οι «ροκάδες» και οι «φουσκωτοί» είναι λιγότερο δημοφιλής από τους μετροσέξουαλ. Γιατί όμως;

Μία από τους ειδικούς αναφέρει πως, ενώ το γεγονός ότι περνάνε περισσότερο χρόνο στο μπάνιο από τις γυναίκες είναι αρνητικό, η προσοχή τους στη λεπτομέρεια ίσως υποδηλώνει ότι θα προσέχουν εξίσου τη σύντροφό τους.

«Αν καμαρώνεις για την εμφάνισή σου και σου αρέσει να πηγαίνεις σε κυριλέ εστιατόρια, μπαρ ή ξενοδοχεία, είσαι ο ιδανικός σύντροφος», δήλωσε η Caroline Brealey, ειδικός στο θέμα των σχέσεων.

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Με δύο λόγια, τα πράγματα είναι κάπως μπερδεμένα.

Ορισμένες από τις γυναίκες που έλαβαν μέρος στις μελέτες συνδέουν ξεκάθαρα τους άντρες με τα πιο «αρρενωπά» χαρακτηριστικά με τη σεξουαλική έλξη, ειδικά για τη δημιουργία υγειών απογόνων, αλλά τους θεωρούν λιγότερο αξιόπιστους. Άλλες πάλι θεωρούν ότι το μούσι είναι ένδειξη ότι ο άντρας αυτός είναι πιο πιθανό να μείνει στο πλευρό τους.

Από την άλλη, κάποιες θεωρούν ότι οι ματαιόδοξοι μετροσέξουαλ προσέχουν περισσότερο τη σύντροφό τους.

Σε μπέρδεψα; Δεν χρειάζεται.

Το γενικότερο συμπέρασμα είναι ότι υπάρχουν διαφορετικά γούστα· αυτό το ξέραμε άλλωστε. Το ιδανικό μιας γυναίκας μπορεί να ξενερώνει τελείως μια άλλη.

Στις online γνωριμίες, το πιο βασικό είναι να είναι ο εαυτός σου, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Μην ανεβάσεις φωτογραφία σου που τραβήχτηκε πριν από δέκα χρόνια και δείχνει το πώς ήσουν κάποτε. Μην προσπαθείς να εφεύρεις χόμπυ για να τραβήξεις συγκεκριμένες γυναίκες, και μην τα παραλές στην προσπάθειά σου να φανείς πιο έμπειρος.

Να είσαι ειλικρινής σχετικά με το ποιος είσαι. Όπως λένε, για όλους μας υπάρχει το ιδανικό ταίρι και θα εκπλαγείς από τον αριθμό των γυναικών που σε βρίσκουν ακαταμάχητο.

Εμείς στη Victoria Milan έχουμε δεσμευτεί να βοηθάμε παντρεμένους και δεσμευμένους να βρουν το ιδανικό ταίρι για μια παθιασμένη εξωσυζυγική σχέση. Βρες τον άντρα ή τη γυναίκα των ονείρων σου και ανακάλυψε την έξαψη που δεν μπορεί να σου προσφέρει η μόνιμη σχέση σου.

Και μην ξεχνάς να είσαι ο εαυτός σου, είτε είσαι μετροσέξουαλ, είτε όχι.