Πώς να κάνεις μια χαλαρή σχέση

«Δεν υπάρχει πραγματικά σεξ που να μην σημαίνει κάτι. Εκτός από την περίπτωση που είμαστε μεθυσμένοι και δεν το θυμόμαστε καν, πάντα κάτι συμβαίνει στο μυαλό μας.» Helen Fisher, Βιολόγος-Ανθρωπολόγος Το σεξ χωρίς δεσμεύσεις είναι πιο αποδεκτό σε ορισμένες χώρες από ότι σε άλλες, με τους Ευρωπαίους να φαίνονται πιο δεκτικοί σε σχέση με τους κατοίκους άλλων περιοχών. Στη Ρωσία, για παράδειγμα, το 80 τοις εκατό των κατοίκων αναφέρουν ότι κάνουν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ενώ στατιστικά οι Ελβετοί είναι ο πλέον ικανοποιημένος σεξουαλικά λαός, μαζί με τους Ισπανούς και τους Έλληνες. Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση, οι ενήλικες Βρετανοί αναφέρονται ως οι πλέον άτακτοι του Δυτικού κόσμου, ακολουθούμενοι κατά πόδας από τους Ολλανδούς και τους Γερμανούς, καθώς κάνουν περισσότερο σεξ χωρίς δεσμεύσεις σε σχέση με άλλους λαούς, όπως για παράδειγμα οι Αμερικανοί και οι Αυστραλοί. Φυσικά, οι διαφορετικές κουλτούρες συνεπάγονται διαφορετικοί αντίληψη περί ελεύθερων σχέσεων, και ειδικά οι Αμερικανοί είναι γνωστοί για τη σεμνοτυφία τους. Η κατάταξη της Βρετανίας σε τόσο υψηλή θέση όσον αφορά τα one-night stands αποδεικνύει πόσο έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια η αντίληψη περί συνεσταλμένων Βρετανών. Αντί να προσπαθούμε να κάνουμε γνωριμίες σε μπαράκια για εργένηδες, κλαμπ ή άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις, πλέον έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε χαλαρές γνωριμίες με άτομα που πραγματικά μας ελκύουν αντί να αναγκαζόμαστε να κάνουμε (για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους) συμβιβασμούς. Μπορούμε να τσεκάρουμε τα προφίλ των άλλων μελών, να πάρουμε πληροφορίες για την εξωτερική τους εμφάνιση, να μάθουμε τι τους αρέσει και τι όχι, και όλα αυτά σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Αν και οι ιστοσελίδες για γνωριμίες ενηλίκων είναι ιδανικές για μια διακριτική αρπαχτή, προσφέρονται και για να γνωρίσουμε κάποιον με τον οποίο θα κάνουμε μια χαλαρή σχέση. Οι χαλαρές σχέσεις προσφέρουν πολλά από τα καλά μιας κανονικής σχέσης, χωρίς τα προφανή μειονεκτήματα. Όταν αποφασίσετε από κοινού να κρατήσετε τη σχέση σας χαλαρή και χωρίς δεσμεύσεις, θα μπορείτε να απολαμβάνετε το σεξ, τις εξόδους σας και να κάνετε παρέα, χωρίς το άγχος της δέσμευσης ή την απαίτηση να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας αν δεν νιώθετε άνετα με αυτό. Ανησυχείς ότι η χαλαρή σχέση σου έχει παρασοβαρέψει; Θέλεις να αποφύγεις τυχόν μελλοντικές δεσμεύσεις; Αν ακολουθήσεις τους κανόνες της Victoria Milan για τις χαλαρές σχέσεις δεν θα ανησυχήσεις ποτέ ξανά μήπως το πράγμα πάρει άλλη τροπή…

μια χαλαρή σχέση

Θέσε τους κανόνες από την αρχή

Αν γνωρίσεις έναν άντρα ή μια γυναίκα και θέλεις να βρίσκεστε τακτικά αλλά χωρίς δεσμεύσεις, μην αμελήσεις να το συζητήσεις μαζί τους πρώτα. Πρέπει να θέσεις ορισμένους βασικούς κανόνες και να εξασφαλίσεις όσο το δυνατόν συντομότερα ότι θέλετε τα ίδια πράγματα. Ενημέρωσε τον/την ότι θέλεις μια χαλαρή σχέση και ότι δεν σκοπεύεις να δεσμευτείς. Βεβαιώσου ότι δεν υπάρχουν αντιρρήσεις για την προοπτική μιας χαλαρής σχέσης και ότι δεν περιμένουν να εξελιχθεί σε κάτι παραπάνω.

Μη φοβάσαι να θέσεις όρια και να επιμείνεις στις θέσεις σου

Είναι εύκολο να σε μεταπείσει κάποιος/α που γουστάρεις. Ίσως υπάρχουν κάποια πράγματα, όπως το να μένετε ο ένας στο σπίτι του άλλου ή το να γνωρίσετε τους φίλους σας, τα οποία εσύ δεν θέλεις σε μια χαλαρή σχέση, ενώ το ταίρι σου προσπαθεί συνεχώς να σε πείσει να τα δεχτείς. Στο τέλος παίζει να κουραστείς και να ενδώσεις. Και φυσικά να το μετανιώσεις την ίδια στιγμή. Είναι ζωτικής σημασίας να εμμένεις στις απόψεις σου και να λες και κανένα όχι. Μην αφήσεις κανέναν να σε ελέγξει ή να σου δημιουργήσει τύψεις ώστε να κάνεις κάτι που δεν θέλεις. Το όλο νόημα των χαλαρών σχέσεων είναι η ελευθερία. Αν νιώσεις ότι σε περιορίζει, μάλλον ήρθε ή ώρα να βάλεις ένα τέλος. Να θυμάσαι ότι μπορείς ανά πάσα στιγμή να βρεις κάποιον άλλο για μια χαλαρή σχέση. Πάντα υπάρχουν εναλλακτικές.

Μην γνωρίσετε ποτέ ο ένας τους γονείς του άλλου

Ακόμα και αν πετύχετε τους γονείς σου ενώ είστε έξω, πείτε ότι είστε απλά φίλοι. Αν πεις στους γονείς σου ότι διατηρείς χαλαρή σχέση με το άτομο με το άτομο έχετε βγει για φαγητό, ενδέχεται εκείνος ή εκείνη να το πάρει σαν μια ένδειξη ότι έχετε κάτι πιο σοβαρό. Άσε που οι γονείς μπορεί να σου κάνουν και μια μίνι ανάκριση, για να αξιολογήσουν τον δεσμό σου. Ακόμα καλύτερα, απέφυγε τελείως τις συζητήσεις για τις οικογένειές σας, ειδικά αν τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά. Οι διακριτικές, χαλαρές συναντήσεις πρέπει να είναι διασκεδαστικές, συναρπαστικές και χωρίς απαιτήσεις. Το τελευταίο που θέλει να ακούσει κανείς πριν, μετά ή κατά τη διάρκεια του σεξ είναι το πόσο αγαπάς τη μητέρα σου ή το πόσο δεν αντέχεις τον πατέρα σου.

Συνέχισε τις νέες γνωριμίες

Μη αφήσεις τον εαυτό σου να συνηθίσει ένα πρόσωπο ή ένα σώμα όταν έχεις μια χαλαρή σχέση. Συνέχισε να κανονίζεις αρπαχτές με άλλα άτομα, και φρόντισε τα άτομα που συναντάς πιο τακτικά να το ξέρουν αυτό. Με τον τρόπο αυτό θα δείξεις ξεκάθαρα ότι δεν σε ενδιαφέρει να νοικοκυρευτείς και θα έχεις τη χαρά να απολαμβάνεις το σεξ με πολλά άτομα, χωρίς ίχνος τύψεων ή αίσθησης προδοσίας.

Απέφυγε τα δώρα και τις συμβολικές χειρονομίες

Μπορεί να παρασυρθείς και να κάνεις στο άτομο με το οποίο έχετε χαλαρή σχέση ένα δώρο ή να κανονίσεις να περάσετε μια μέρα σε ένα ακριβό σπα. Μπορεί να κανονίσεις να πάτε βόλτα με αερόστατο, ή ακόμα και να κλείσεις ένα ταξίδι. Κάνετε καλή παρέα, περνάτε καλά στο κρεβάτι, και θέλεις να το δείξεις, σωστά; Βασικά, όσο καλοσυνάτο και αν είναι αυτό, τα δώρα ή οι συμβολικές χειρονομίες δείχνουν ότι αναπτύσσονται συναισθήματα μεταξύ σας, και ότι δεν σας συνδέει πλέον μόνο η σεξουαλική έλξη. Αν δεσμευτείς σε μικρές εκδηλώσεις τρυφερότητας σαν αυτές, ανοίγεις τον δρόμο για μια πιο περίπλοκη σχέση. Και αυτό είναι ό,τι ακριβώς προσπαθείς να αποφύγεις.

Περιοριστείτε στο να περνάτε καλά στο κρεβάτι και όλα θα είναι τέλεια! Η Victoria Milan είναι το ιδανικό μέρος για να γνωρίσεις δεσμευμένους ενήλικες για μια διακριτική συνάντηση, είτε για μια βραδιά, είτε για μια χαλαρή σχέση. Χαζεύοντας τα προφίλ που είναι οργανωμένα ανάλογα με τα γούστα και τα θέλω σου θα βρεις τον/την σύντροφο των ονείρων σου, χωρίς το συναισθηματικό φορτίο που συνεπάγεται μια σοβαρή σχέση. Γιατί δεν κάνεις δώρο στον εαυτό σου μια χαλαρή σχέση που θα ξαναφέρει το πάθος στη ζωή σου;