Μια Ευρωπαϊκή Υπόθεση

  • Σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης πάνω από το 25% των παντρεμένων αναζητούν τρόπους να κάνουν πιο ενδιαφέρουσα τη ζωή τους και καταλήγουν στην απιστία

  • Οι νορδικές χώρες είναι οι πρωταθλήτριες της απιστίας στην Ευρώπη

  • Η Στοκχόλμη, η Κοπεγχάγη και η Μαδρίτη κερδίζουν το χρυσό, το ασημένιο και το χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα όσον αφορά τις πόλεις με τα υψηλότερα ποσοστά εξωσυζυγικών σχέσεων

Η VictoriaMilan, μια κορυφαία εταιρεία διεθνούς φήμης που φέρνει σε επαφή ενήλικες που αναζητούν μια διακριτική σχέση, ανακοίνωσε σήμερα ότι πάνω από το ένα τέταρτο των κατοίκων πολλών ευρωπαϊκών πόλεων αναζητούν μια εξωσυζυγική σχέση.

Η νέα έρευνα, για την οποία συλλέχθηκαν στοιχεία από όλη την Ευρώπη, δείχνει έναν ξεκάθαρο «χάρτη του πάθους» που αποτυπώνει τα μέρη της Ευρώπης όπου αυτές οι σχέσεις είναι πιο περιζήτητες.

Τα στοιχεία ήταν αναπάντεχα κατά κάποιο τρόπο, καθώς συγκεκριμένες περιοχές έχουν ηγετικό ρόλο στην αναζήτηση της απιστίας, και πιο συγκεκριμένα οι νορδικές χώρες, με πρώτες και καλύτερες τη Σουηδία και τη Δανία, αλλά τις συναγωνίζονται άλλες περιοχές, όπως η Ισπανία και η Πολωνία, που ανεβαίνουν στην κατάταξη χάρη στην επιθυμία των κατοίκων τους για την απόλαυση που στερείται ο γάμος τους.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε επίπεδο πόλεων στην Ευρώπη και επικεντρώθηκε στον αριθμό των παντρεμένων που αναζητούν εξωσυζυγική σχέση. Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν γίνεται σαφές ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των αστικών περιοχών οι κάτοικοι αναζητούν αυτό το κάτι που λείπει από τη μόνιμη σχέση τους. Γίνεται επίσης σαφές ότι όσο μεγαλύτερη είναι μια πόλη, τόσο υψηλότερο είναι το ποσοστό των ανθρώπων που αναζητούν μια απιστία, γεγονός μου συνδέεται με το ότι εκεί είναι πιο εύκολα τα πράγματα, αλλά και με το γεγονός ότι στις πόλεις υπάρχει μεγαλύτερη «προσφορά». Το γεγονός αυτό έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με την ύπαιθρο στο σύνολό της, καθώς εκεί τα ποσοστά της απιστίας είναι συνήθως κάπως χαμηλότερα.

Τα στοιχεία της έρευνας αποκάλυψαν τις 10 ευρωπαϊκές πόλεις με τα μεγαλύτερα ποσοστά απιστίας, οι οποίες είναι οι εξής:

  1. Στοκχόλμη 2) Κοπεγχάγη 3) Μαδρίτη 4) Ρώμη 5)Όσλο

6) Βαρκελώνη 7) Ελσίνκι 8) Βαρσοβία 9) Μιλάνο 10) Βρυξέλλες

«Ο χάρτης του πάθους που φτιάξαμε αποκαλύπτει ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία. Με την πρώτη ματιά, είναι εμφανές ότι η αναζήτηση για απιστία είναι κοινό φαινόμενο οπουδήποτε», δήλωσε ο Sigurd Vedal, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της VictoriaMilan, «Ωστόσο, σε ορισμένες χώρες το φαινόμενο είναι ακόμα πιο συχνό. Ο λόγος μπορεί να είναι είτε ότι σε αυτές τις χώρες ο κόσμος είναι πιο εξοικειωμένος με τον τρόπο αναζήτησης νέων συντρόφων, είτε ότι στις εν λόγω κοινωνίες η απιστία είναι περισσότερο αποδεκτή. Η VictoriaMilan ξεκίνησε από τη Σκανδιναβία, και ενδεχομένως να έχει παίξει και αυτό ρόλο καθώς η όλη διαδικασία γίνεται πιο απλή και ασφαλής. Όποιος και αν είναι ο λόγος, να είστε σίγουροι ότι η VictoriaMilan θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις για να καταγράψει τυχόν αλλαγές με την πάροδο του χρόνου».

  1. Denmark 2) Sweden 3) Finland 4) Norway 5) Netherlands

6) Belgium 7) Spain 8) Switzerland 9) Greece 10) Poland

Στο πλαίσιο της διενέργειας της δημοσκόπησης, η VictoriaMilan ανέλυσε τα στοιχεία 3,4 εκατομμυρίων χρηστών από όλη την Ευρώπη και τα συνέκρινε με τα ποσοστά των έγγαμων στις επιλεγμένες χώρες. Τα ποσοστά έγγαμων και τα λοιπά στοιχεία λήφθηκαν από τον ιστότοπο http://chartsbin.com/view/3232